logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Олексій Голобуцький: «Проросійські партій треба було гнати у 2014 році» (ВІДЕО)

10-01-2023 19:353303

Олексій Голобуцький: «Проросійські партій треба було гнати у 2014 році» (ВІДЕО)
Фото: uatv

«Моя думка проста – у 2014 році треба було створювати такі умови, коли б проросійські сили не могли існувати в Україні. Натомість їх тоді впустили в легальну політику. Це все популізм – створити проблему, тривалий час не вирішувати її, а потім боротись з нею».

Про це заявив в інтервю «Каналу свіжої історії» політтехнолог Олексій Голобуцький коментуючи ініціативу позбавити політиків, які раніше входили до складу фракції ОПЗЖ депутатських мандатів.

За його словами, якщо відкинути проросійські впливи, які були у цій партії, то це звичайні українські політики, такі ж корумповані, як і в інших політичних силах: «у цьому вони нічим не відрізняються від інших. Хіба-що більш багаті, оскільки в ОПЗЖ сконцентрувались представники колишньої влади, всі, хто не втік у 2014-2015 роках», – пояснив Голобуцький.

І оскільки їм з різних причин не вдалось втекти чи то в Європу, чи на росію, для них співпраця з теперішньою владою є своєрідним компромісом, аби вижити.

«Однак тепер наступає такий момент, коли це перестає бути непомітним і для українського суспільства, і для наших партнерів. Однак позбавлення ОПЗЖ мандатів може тривати ще протягом багатьох місяців, тим більше, що законодавство у цьому плані доволі хитке», – зазначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

Власне хиткість законодавства, на його думку, зумовлює і поведінку депутатів, які побоюються, що завтра з таких же причин їх також можуть викинути з політики.

 

Як відзначає політ технолог, тому потрібно так змінити регламент ВРУ, щоб зробити це чисто. Ну і крім того потрібен закон про антиукраїнську діяльність, який би і мав регламентувати цю сферу.

«Зараз це питання моралі, чи ми дійсно зрозуміли причини війни, чи це іще в процесі. Все, що можна було зробити поганого, вони вже зробили. Також я не думаю, що Нестор Шуфрич чи Юрій Бойко працюють коригувальниками вогню. Вся проблема у тому, що наші політики маніпулюють настроями та уподобаннями виборців. Якби ті ж політики з ОПЗЖ народились у Львові, то вони б так само маніпулювали любовю виборців до Степана Бандери. Натомість вони походять з інших регіонів України. Це є популізм, однак у нас він дає можливість керувати державою», – зазначив Олексій Голобуцький.

Олександр СИРЦОВ, спеціально для Leopolis.news