logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Громадські організації Львова вимагають у ДБР розслідувати законність передачі від МОУ та продажу готелю «Власта»

11-01-2023 15:016308

Громадські організації Львова вимагають у ДБР розслідувати законність передачі від МОУ та продажу готелю «Власта»
Фото: Готель «Власта»

У Львові громадські активісти звертатимуться до Державного бюро розслідування з вимогою розслідувати законність продажу Фондом державного майна готелю «Власта», котрий належить Міністерству оборони України.

Зазначимо, Фонд держмайна 7 січня 2023 року виставив на продаж Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Готель «Власта» за стартовою ціною 6,99 млн грн. Йдеться про продаж 12-ти поверхової будівлі готелю на вул. Клепарівська, 30, загальна площа котрої становить 8174 кв. м.

На вказаний об'єкт нерухомого майна накладено арешт Шевченківським відділом державної виконавчої служби у місті Львові. Арешт було накладено у жовтні 2017 року за поданням Головного управління ДФС у Львівській області у зв'язку податковим боргом.

На сьогодні, згідно з інформацією на порталі YouControl податковий борг 4,8 млн грн. З них 2,686 млн грн становить борг до держбюджету та 2,12 млн грн – борг до місцевого бюджету.

Водночас кредиторська заборгованість станом 30 вересня 2022 року складає 7,97 млн грн, в тому числі понад 116 тис. грн боргу з заробітної плати.

Згідно з опублікованим фінансовим звітом, ще у 2019 році готель «Власта» був прибутковим та задекларував незначні 20 тис. грн прибутку. Натомість за 9 місяців 2022 року збитки склали 421 тис. грн.

Будівля готелю розташована на земельній ділянці площею 0,56 га, котра перебуває у користуванні на підставі рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 08.02.1985 № 3-С, а також наказу начальника Львівського гарнізону від 27.01.1998. При цьому документація щодо земельної ділянки відсутня.

«Постає питання, якщо Міністерство оборони, власник цього активу, не зміг знайти ефективного управлінця, то чому українці своїм майном повинні відповідати за безгосподарність. Якщо ніхто не міг дати ради з цим готелем, це не означає, що його потрібно продати за безцінь», – зазначає громадський діяч Іван Спринський.

За його словами, громадські активісти Львова звертатимуться з листами до Державного бюро розслідувань та Міністерства оборони України з вимогою зупинити продаж готелю «Власта» та розслідувати законність його передачі Фонду державного майна України для проведення аукціону з його продажу.

«Невже у нас настільки багата держава, що може дозволити собі за копійки продати готель. Всі військовослужбовці уже забезпеченні житлом? Чи сім'ї наших воїнів, котрі рятуючись від обстрілів прибули на Львівщину, забезпеченні житлом? Ми будемо готувати звернення, у тому числі до міністра Рєзнікова. Хочеться вірити, що його ввели в оману і він про цей факт не знав. Також сподіваємось, що очільник Львівської військової адміністрації Максим Козицький втрутиться в цю ситуацію. Продаж готелю «Власта» є просто цинічним та принизливим актом вандалізму», – наголосив Іван Спринський.

Він також нагадав, що готель «Власта» розташований поруч зі спортивним комплексом СКА та завжди використовувався спортсменами, які відвідували змагання та тренувальні збори у Львові.

«Продаж готелю, це лише початок «дерибану» усього спортивного комплексу СКА», – додав Іван Спринський.

Зазначимо, згідно з умовами аукціону прийняття заявок триватиме до 22 січня, а сам аукціон призначено на 23 січня 2023 року.

Переможець торгів з продажу єдиного майнового комплексу ДП «готель «Власта» зобов’язаний від дати набуття власності забезпечити: погашення протягом шести місяців боргів із заробітної плати та перед бюджетом у розмірі; недопущення звільнення працівників (близько 30 осіб) приватизованого підприємства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців з дати переходу права власності.

Нагадаємо, двозірковий готель «Власта» розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА. У 2021 році Міністерство оборони України заявило про намір продати готель. Сьогодні в готелі проживає кілька десятків сімей тимчасово переміщених осіб.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news