logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

У Львові говоритимуть про п’яте триєнале українського мистецтва

11-01-2023 20:321364

У Львові говоритимуть про п’яте триєнале українського мистецтва
Фото: ЛМР

У четвер, 12 січня, у Львові відбудеться подія «UKRAINE! UNMUTED: голоси України у світі». Участь в обговоренні візьмуть учасники та учасниці проєкту з різних країн і міст – митці, автор(к)и текстів, арт-критикині, організатор(к)и проєкту. До події запрошують долучитись і представників ЗМІ.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«UKRAINE! UNMUTED: голоси України у світі» – це розмова про 5-те триєнале сучасного українського мистецтва «Український Зріз», назвою й мотто якого є UKRAINE! UNMUTED. На зустрічі йтиметься про те, яким був проєкт у Каунасі (Європейській столиці культури 2022), і що саме там було представлено міжнародній аудиторії у листопаді-грудні 2022 року. Як нині сприймають українське мистецтво й Україну поза її межами. Якими були теми дискусій та про що збірка есеїв, котра побачила світ у межах 5-го зрізу. Чому проєкт не завершився, а триває й тепер.

Участь у заході візьмуть (дехто долучиться онлайн):

·   представниці організацій-інституційних партнерів триєнале Вірджинія Віткіне (Kaunas 2022, Литва), Галина Григоренко (МКІП), Наталія Бунда (ЛМР) та Христина Бойко (ЗМІН Фундація);

·   керівниця проєкту Ліда Савченко-Дуда (ІСК), куратор мистецької програми Влодко Кауфман;

·   учасниця триєнале художниця Алевтина Кахідзе, учасник дискусійної частини, фахівець у сфері культурної дипломатії Павел Поторочин (Польща), автори есеїв арт-критикиня Катерина Ботанова та культурний менеджер, військовий Юрко Вовкогон;

·   арт-дослідниця Олександра Кущенко й ведуча подкасту UKRAINE! UNMUTED Євгенія Нестерович;

·   модеруватиме зустріч Оксана Форостина, кураторка дискусійної програми 5-го Зрізу.

Подія UKRAINE! UNMUTED: голоси України у світі відбудеться в Інституті стратегії культури (пл. Міцкевича 6/7) 12 січня, початок о 15:00. Для участі потрібно зареєструватися: https://bit.ly/3vPhlkE.

Також подію можна буде дивитися наживо на фейсбук-сторінці Інституту стратегії культури.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news