Музика Баха у надихаючих та несподіваних виконаннях: Львівська філармонія запрошує на фестиваль «BACH CONTEMPORARY»

https://leopolis.news/post/78273/muzyka-baha-u-nadyhayuchyh-ta-nespodivanyh-vykonannyah-lvivska-filarmoniya-zaproshue-na-festyval-bach-contemporary

12/01/2023

П’ять концертів «BACH CONTEMPORARY» оздоблять зиму вишуканою класикою композиторів із різних куточків світу та епохальними музичними хітами останніх років!

Ініціатором створення і проведення фестивалю, а також його директоркою є українська органістка Олена Мацелюх. У його подіях візьмуть участь справжні майстри своєї справи – українські музиканти-віртуози.

Концерти «BACH CONTEMPORARY» супроводжуватимуть візуалізації від художниці-імпровізаторки Ольги Куц, яка із допомогою різних технік (графіка, живопис) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

Розклад подій фестивалю «BACH CONTEMPORARY»:

Bach Contemporary. Концерт-відкриття

12.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

На відкритті фестивалю прозвучать чотири  концерти  в перекладі для фортепіано та органа, а також  кантати Йоганна Себастьяна Баха написані композитором до Різдвяних свят.

Солісти доведуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівнянною й особливою!

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-opening-2023/

Bach Contemporary. Іспанська класична гітара

16.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

Друга подія фестивалю “Bach Contemporary” здивує ще більше, оскільки наша музична подорож  сягатиме теплої та сонячної Іспанії! У виконанні гітариста Андрія Остапенка прозвучать різноманітні твори для класичної іспанської гітари: від старовинних бальних танців до запальних танго та  скерцо!

Bach Contemporary. Драма і танець

17.01.2023 / 19:00

Концертний зал Людкевича

Бах і трошечки більше. В третій події фестивалю, до Баха доєднаються: Шопен, Дворжак, Брамс, Брамс, Барвінський, Равель, Скорик, Штамм та Монті. А хто до душі Вам?

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-drama-and-dance/

4 Пори Року & Christmas Joy

20.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

Різдвяні свята – це найкращий і «найтепліший» час року хоча б тому, що ми, як правило, проводимо його із рідними та близькими нам людьми! У цей час забуваються усі щоденні турботи, а дні наповнюються казкою із нотками дитинства!

А як же без наших улюблених “Чотирьох пір року” Антоніо Вівальді? Звучатиме ця оркестрова композиція у транскрипції для скрипки та органа, яку здійснив корифей львівського органного мистецтва і майстер-будівничий Віталій Півнов. 

Скрипка, орган, чудові візуальні картини, що творитимуться в режимі реального часу та поетичні сонети  – чи можна знайти кращий рецепт для незабутнього зимового вечора?! Візуалізує музичні картини художниця Ольга Куц.

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-four-seasons-christmas-joy/

Bach & Rock Organum

22.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

Орган, фортепіано, вокал, ударні та камерний оркестр об’єднаються під орудою Сергія Лихоманенка – українського музиканта, дириґента і продюсера.

Епохальні хіти, які на стадіонах щоразу здіймають в повітря мільйони рук в єдиному пориві, точно не залишать часу для нудьги! Ми впевнені, що ця подія залишить незабутні й яскраві спогади про перші дні 2023 року!

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-rock-organum-2023/

Leopolis.news