logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Дві львівські поетеси занесені до «Золотого фонду Бойківщини»

12-01-2023 19:302133

Дві львівські поетеси занесені до «Золотого фонду Бойківщини»

Міжнародна громадська організація «Світовий Конгрес Бойків» та Всеукраїнське об’єднання «Письменники Бойківщини» збільшили число достойників почесного звання «Золотий фонд Бойківщини».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Список достойників «Золотий фонд Бойківщини» поповнили дві знані львівські поетеси, члени Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини» та інших творчих українських спілок Наталія Калиновська та Вікторія Бондаренко. Надання їм цього заслуженого визнання підтверджено відповідними нагородами – Почесними грамотами.

На таке іменування Наталія Калиновська заслужила своєю активною громадсько-культурною діяльністю та творчим надбанням. Вона авторка більше двадцяти поетичних збірок, ряд її віршів композиторами покладені на музику і тепер ці пісні виконують відомі українські солісти, звучать на різних мистецьких сценах.

У свою чергу Вікторія Бондаренко також має вагомий творчий доробок. Окрім віршів, які уміщені в кількох збірках, до окремих вона написала музику, а відтак народилися нові пісні як відгук на складне сьогодення. При цьому вона сама їх виконує. До свого репертуару включили і пісенну поезію Наталії Калиновської. 

Про високий поетичний та мистецький рівні їх звучання у виконанні Вікторії Бондаренко свідчать її престижні нагороди за участь у Всеукраїнських, міжнародних пісенних конкурсах  та фестивалях. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news