logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Володимир Зеленський: рф не зможе диктувати нічого народам Європи, коли ми переможемо

13-01-2023 16:123526

Володимир Зеленський: рф не зможе диктувати нічого народам Європи, коли ми переможемо
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на урочистому засіданні Сеймасу Литви з нагоди відзначення Дня захисників свободи та церемонії вручення премії Свободи Литовської Республіки.

«Я радий вітати вас і хочу одразу ж подякувати вам за те, що ви жодної хвилини не зраджували свободі.

І не лише протягом цих 323 днів жорстокої, нелюдської російської війни, коли ми постійно відчуваємо вашу підтримку. А протягом багатьох років, коли вільні серця литовців і литовський шлях до об’єднаної Європи надихали багатьох людей у різних країнах, колись поневолених Росією.

Литва є і, я впевнений, і далі буде одним із найщиріших захисників свободи. І це – найкраще вшанування пам’яті та подвигу героїв, які перемогли імперію цими зимовими днями 32 роки тому», – сказав Зеленський.

«Ваші люди тоді не просто захистили будівлі телецентру, парламенту тощо. Ви тоді захистили свій історичний вибір.

Зараз ми з вами теж прямуємо до перемоги. До фінальної перемоги над тією імперією.

Росія більше не зможе нічого диктувати народам Європи, коли ми завершимо цю війну однозначною поразкою агресора», – наголосив Президент України.

За словами Зеленського, агресор має бути розбитий саме на українській землі, куди він прийшов.

«Цей рік – вирішальний. Тоді, коли вашим людям довелося захищати своє національне життя проти радянського реваншу, було неможливо розтягувати це в часі. Треба було діяти тут, діяти зараз, щоб захиститися. Ваші люди так і діяли. Литовські серця повністю мобілізувалися. І це було запорукою вашої тодішньої перемоги», – зазначив він.

Натомість Зеленський закликав до невідкладних рішень усієї антивоєнної коаліції: «Нові оборонні рішення, які дадуть українським воїнам можливість відкинути російську армію з нашої землі. І це стосується передусім сучасних танків і ефективної артилерії».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news