logo
25/04
2 ...

У Пантеоні українського воїнства освячено ікону Архистратига Михаїла

17-01-2023 10:012687

У Пантеоні українського воїнства освячено ікону Архистратига Михаїла
Фото: з соцмереж

Рік тому, 15 січня,  єпископ-помічник єпископа Самбірсько–Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар у с. Новошичі Дрогобицького району освятив повернутий до духовного життя відновлений храм Собору Архистратига Михаїла (колишній костел св.. Казимира), а також образ Самбірської чудотворної ікони Богородиці, яку намалював знаний іконописець Левко Скоп.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Тепер владика Григорій освятив запрестольну ікону Архистратига Михаїла в оточенні Архангелів, а також нові хоругви.  Загалом у храмі  є понад п'ять десятків ікон святих з різними іменами авторства Левка Скопа. Під кожною будуть викарбувані імена Героїв, що поклали своє життя за свободу України.

 
 

Таким чином з ініціативи знаного митця-іконописця Левка Скопа колишній занедбаний костьол перетворився на справжній Пантеон воїнів, полеглих у різні періоди боротьби за свободу й незалежність України і є у своєму роді чи не єдиний такий в Україні.

Пантеон  особливо важливий у час російської агресії, трагічних подій в Україні. Увійшовши до святині,  кожний відчуває, що потрапив до храму Собору Архистратига Михаїла. Його ікона в оточенні Архангелів  додає певності, що ЗСУ за підтримки  народу спільно наближають  перемогу над московським  путінізмом.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news