logo
28/03
27/03
2 ...

На чотирьох українських АЕС розпочала роботу місія МАГАТЕ

17-01-2023 09:47874

На чотирьох українських АЕС розпочала роботу місія МАГАТЕ
Фото: lb.ua

Міністр енергетики України Герман Галущенко привітав початок роботи місій Міжнародного агентства з атомної енергії на всіх українських АЕС. 

Разом з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, в.о. Голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олегом Коріковим та президентом НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним очільник Міненерго відвідав Південноукраїнську АЕС та взяв участь у церемонії підняття прапора МАГАТЕ, повідомляє Урядовий портал.

«Ми вітаємо початок роботи місій МАГАТЕ та на інших чотирьох атомних станціях України. Безпосередня присутність представників міжнародного агентства на всіх українських АЕС дозволить оцінити зсередини усю небезпеку і загрози ядерній та радіаційній безпеці, що несуть собою військові дії росії», - наголосив Герман Галущенко.

Міністр нагадав, що рф вже понад три місяці веде прицільні обстріли енергетичних об’єктів України. Під час одного з них сталася системна аварія, в результаті якої всі атомні електростанції України були одночасно знеструмлені.

«Через російські обстріли чотири атомні станції одночасно працювали на резервному живленні від дизель-генераторів. І в цей час продовжували летіти російські ракети, кожна з яких могла в них влучити і призвести до непередбачуваних наслідків. Ми маємо припинити цей ядерний тероризм росії», - підкреслив Герман Галущенко.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news