logo
28/03
2 ...

Львівський медніверситет отримав гуманітарну допомогу від Люблінського воєводства Польщі

18-01-2023 20:121599

Львівський медніверситет отримав гуманітарну допомогу від Люблінського воєводства Польщі
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

У межах робочого візиту на Львівщину делегації Люблінського воєводства Республіки Польща поляки завітали у Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. І не з порожніми руками – вони передали гуманітарну допомогу на суттєву суму.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Зокрема, стоматологічний медичний центр Університету отримав генератор на 5,5 квт, у пакет допомоги увійшли електрокардіограф, ліки та вироби медичного призначення для надання медичної допомоги.

Як зазначив керівник польської делегації віце маршалок Люблінського воєводства Збігнєв Войцеховський, співпраця з Університетом має тривалу історію, зокрема, між Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького та Люблінським медичним університетом, а також Католицьким університетом Любліна імені Івана Павла ІІ діють угоди про співпрацю. Влітку минулого року делегація ЛНМУ у складі керівника делегації завідувача кафедри менеджменту в охороні здоров’я, фармакотерапії і клінічної фармації професора Андрія Зіменковського та директора Стоматологічного медичного центру Університету доцента Володимира Шибінського ініціювала подальший розвиток взаємодії між освітніми закладами двох країн. Зовсім недавно підписано нову угоду між Воєвудським шпиталем ім. Івана Павла ІІ в Замості та нашим Університетом.  Власне це спонукало сусідів вчергове протягнути руку допомоги. За словами Збігнєва Войцеховського, Люблінське воєводство й надалі планує надавати різноманітну допомогу героїчному українському народові, що потерпає від російської агресії.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис висловив щиру подяку представникам Люблінського воєводства за підтримку: як матеріальну, так і моральну. В акції передачі гуманітарної допомоги також взяли участь Томаш Коваль – консул  Генерального консульства Республіки Польща у Львові, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОВА Роман Шепеляк.

Leopolis.news