Асистентка кафедри променевої діагностики ФПДО стала учасницею проєкту «Лікарі як з казки» польської Фундації громадського здоров’я

https://leopolis.news/post/78678/asystentka-kafedry-promenevo-diagnostyky-fpdo-stala-uchasnyceyu-proektu-likari-yak-z-kazky-polsko-fundaci-gromadskogo-zdorovya

19/01/2023

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

На сторінках календаря, завдяки фантастичному аранжуванню колективу театру «Гротеск», лікарі перевтілювалися в образи відомих героїв казок. 

Спеціальною гостею цьогорічного випуску стала асистентка кафедри променевої діагностики ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Маріанна Мірчук, яка приїхала на фотосесію з України. 

До участі у фотосесії серед інших були запрошені українські лікарі, які працюють в Польщі – ординатор педіатрії лікарні С. Жеромського у Кракові д-р Світлана Гуріна, д-р Станіслав Ільченко з кардіологічного відділення лікарні в Мишкуві та д-р Марія Рибак, яка після втечі з окупованого Ірпеня зі своїм шестирічним сином знайшла допомогу та підтримку у клініці Ratmedica в Тшціані біля Бохні.

У підготовці календаря взяли участь також польські медики та волонтери, які долучаються до допомоги Україні, зокрема професор Єжи Видманський з Національного інституту онкології в Ґлівіце, який разом із сином створив портал «Лікарі для України», а також керівник відділу дорослої психіатрії Університетської лікарні в Кракові професор Домініка Дудек, яка особисто займалася допомогою українським родинам, що перебувають у Польщі, та підтримкою психіатричних центрів у Львові.

Кошти від продажу календарів будуть спрямовані на підтримку медичних установ України, зокрема Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Детальніше:

https://fzp.com.pl/kalendarz-lekarze-jak-z-bajki-na-rok-2023?fbclid=IwAR2982gCruaBMfeYhvtvXhdoBOsrHpxbVhisQz1UYpTmNsFoQqPGyP4As-

Leopolis.news