logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Зеленський до міністрів оборони 50 країн: Зробіть танковий «Рамштайн», а за ним буде «Рамштайн» F16

20-01-2023 15:261510

Зеленський до міністрів оборони 50 країн: Зробіть танковий «Рамштайн», а за ним буде «Рамштайн» F16
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на зустрічі Консультативної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Як зазначив Зеленський, він вірить, що єдність ставатиме тільки могутнішою від «Рамштайну» до «Рамштайну», але часу не багато.

«Терор не передбачає дискусії. Терор, який спалює місто за містом, нахабніє, коли відчуває, що захисникам свободи не вистачає зброї проти нього. Війна, яку розв’язала росія, не дозволяє затримок.

І я можу сотні разів вам подякувати, і це буде абсолютно заслужено й справедливо з огляду на все те, що ми вже зробили. Але сотні цих «дякую» не є сотнями танків», – наголосив Президент України.

«Ми маємо прискоритися! Час повинен стати нашою з вами зброєю так само, як ППО й артилерія, бронемашини й танки, про які ми з вами говоримо. І які, власне, зроблять цю перемогу», – закликав він.

Зеленський наголосив, що звертається до учасників «Рамштайну» не як до завскладів, а як до міністрів оборони:

«Я звертаюся до вас, до тих, хто служить цінностям свободи і хто пам'ятає, про який світ для вас мріяли ваші батьки.

Я звертаюся до вас, до тих, хто сам мріє про певний світ для своїх дітей.

Зараз час захистити ці мрії, це майбутнє.

Я впевнений, що ви не хочете допускати існування таких порядків у світі, коли правитиме ненависть. Ваші батьки не хотіли б такого світу для вас. Ви не хотіли б такого світу для своїх дітей».

Натомість він закликав ухвалити такі рішення, які можуть позбавити російське зло будь-якої сили:

«Це у ваших силах – зробити танковий «Рамштайн». Не торгуватися щодо тієї чи іншої кількості танків, а розпочати принципове постачання, яке зупинить російське зло».

«І ми також розраховуємо, що ваші наступні зустрічі увійдуть в історію як «Рамштайн» F16 і ракет дальнього радіуса дії. Це у ваших силах – гарантувати таку артилерію й таку ППО, які розібʼють терор. Це у ваших силах – забезпечити перемогу. Тож нехай ваші рішення бʼють точно! Так само, як наші герої на передовій», – зазначив Зеленський.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news