logo
24/04
2 ...

У Львові 35 людей безкоштовно пройшли дороговартісні курси з дизайну

23-01-2023 15:45464

У Львові 35 людей безкоштовно пройшли дороговартісні курси з дизайну
Фото: ЛМР

У міському просторі дизайну та медіа Pixlab відбулося вручення дипломів 35-ти учасникам та учасницям соціального проєкту «заДизайни життя», який тривав понад 3 місяці. Його головною метою було дати можливість соціально вразливій молоді безкоштовно вивчати різні напрямки дизайну.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Проєкт «заДизайни життя» – це практичні курси для соціально вразливих молодих людей, присвячені різним сферам в дизайні, зокрема: графічному дизайну, шрифтовому дизайну, UI/UX дизайну, інтерʼєрному дизайну, ілюстрації та 3D-моделюванню. Завдяки фінансовій підтримці проєкту Українсько-данським молодіжним домом студенти та студентки пройшли повноцінні та дороговартісні курси безкоштовно.

Мета проєкту не лише дати теоретичні знання, але й практичний досвід, тож кінцевим результатом курсів стали реальні кейси, які учасники зможуть додати до своїх портфоліо. Проте, аби їхня робота також мала суспільну користь, вони виконували замовлення від неприбуткових організацій, зокрема ГО, благодійного фонду, муніципальних установ...

Результатом 6 курсів стали 6 виконаних проєктів. До прикладу, студенти та студентки курсу шрифтового дизайну створили фірмовий шрифт, а на курсі з ілюстрації команда виконала замовлення благодійного фонду «Рідні», а саме ілюстрували 5 його цінностей: безпека та благополуччя дитини, відповідальність, результативність, прозорість, командна взаємодія.

Цей проєкт подарував можливість молодим людям почати карʼєру в абсолютно новому напрямку. Про це говорить одна з учасниць проєкту, студентка курсу по UI/UX дизайну Анжела: «Я приїхала до Львова з Маріуполя і була вражена, що для ВПО зробили можливість безкоштовно навчатися дизайну. Я дуже вдячна всім, хто до цього причетний, від спонсорів, адміністраторів Pixlab до мого неймовірного викладача та однокурсників, які не давали розслабитися. Отримані на курсі знання я буду використовувати для влаштування на роботу».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news