logo
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Масштабна афера із землею у Львові: заступнику керівника Держгеокадастру Львівщини оголосили підозру

23-01-2023 16:552578

Масштабна афера із землею у Львові: заступнику керівника Держгеокадастру Львівщини оголосили підозру
Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника Головного управління Держгеокадастру Львівської області.

 

Як інформує територіальне управління ДБР Львівщини, посадовець, який на той час виконував обов’язки начальника управління, спільно з іншими махінаторами вирішив трохи заробити на землі, яку за проєктною документацією планувалось використати для будівництва дороги. Ця дорога мала з’єднати частини Сихівського району Львова.

Зловмисники знаючи про плани обласного центру розробили схему наживи. Спочатку майже два гектари землі на території Солонківської сільської ради безоплатно передали у власність підставній особі – пільговику. Але вже через десять днів після реєстрації права власності цю ділянку пільговик продав ушестеро дешевше від реальної вартості родичу голови одної з ОТГ на Львівщині. Реальна вартість ділянки становила майже 12 млн грн.

Згодом зловмисники планували продати ділянку, яку вкрали у місцевої громади, громаді Львова, але вже за реальною ціною під будівництво дороги.

Працівники ДБР також задокументували інші епізоди протиправної передачі земельних ділянок у межах червоних ліній проєктований магістралі.

Проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до афери.

Посадовцю вже повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Передбачене статтею покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою та відсторонення від посади.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news