logo
16/04
2 ...

У Львові хірурги пересадили батьку-одинаку легені від посмертного донора

24-01-2023 11:431482

У Львові хірурги пересадили батьку-одинаку легені від посмертного донора
Фото: Львівської міської ради

У Першому медичному об’єднанню Львова провели другу в історії України трансплантацію легень від посмертного донора. Донорський орган отримав батько-одинак, легені якого постраждали під час аварії на Чорнобильській АЕС. 

Він – один з ліквідаторів, і біля операційної на нього чекав 8-річний син, повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Цю операцію наші лікарі зробили без допомоги іноземних колег. Вперше не лише для нас – для України. І знаєте, як і все в житті, цей шлях не був простим. Ми тяжко працювали, довго готувалися. І от зараз маємо команду найкращих лікарів. А ще ми маємо надійних друзів – команду Інституту серця. Вони їхали всю ніч, щоб допомогти пересадити серце, доки наші кардіохірурги працюють з легенями.

Важливо мати в житті мету. Важливо мати однодумців. Важливо не здаватися, навіть, коли вдається не одразу. Тому працюємо далі», - зазначив генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук.

Нагадаємо, торік у Львові провели рекордну кількість трансплантацій, врятувавши майже сотню українців в Україні. Медичні команди Першого медичного об’єднання пересадили 7 сердець, 12 печінок та 78 нирок: з них три нирки та одну печінку отримали діти.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news