На Хмельницьку АЕС прибула постійна моніторингова місія МАГАТЕ

https://leopolis.news/post/78904/na-hmelnycku-aes-prybula-postiyna-monitoryngova-misiya-magate

24/01/2023

Про це повідомляє Держатомрегулювання.

Минулого тижня такі ж місії Міжнародного агентства з атомної енергії були започатковані на діючих Південноукраїнській, Рівненській АЕС, а також на Чорнобильській АЕС, яка наразі перебуває на етапі зняття з експлуатації.

Після офіційної церемонії підняття прапора МАГАТЕ над промисловим майданчиком ХАЕС на станції відбулася робоча нарада за участі представників МАГАТЕ, в.о. Голови Держатомрегулювання - Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова, генерального директора ВП «ХАЕС» Андрія Козюри.

У ході наради сторони висловили спільну позицію, що головними завданнями місії є збереження ядерної та радіаційної безпеки на українських ядерних об‘єктах в умовах війни, яку розпочала росія.

Очільник Держатомрегулювання Олег Коріков вкотре наголосив на важливості документування усіх впливів на ядерну та радіаційну безпеку, що виникають внаслідок російської агресії.

Зазначимо, що МАГАТЕ розташувало свої постійні моніторингові місії на всіх українських АЕС у відповідь на офіційний запит Уряду України.

На Запорізькій АЕС, яка перебуває під окупацією російських загарбників, фахівці МАГАТЕ на постійній основі працюють з вересня 2022 року.

Leopolis.news