logo
28/03
27/03
2 ...

Стрийська міськрада судиться з компанією, яка планувала збудувати сонячну електростанцію в Розгірче

24-01-2023 16:511525

Стрийська міськрада судиться з компанією, яка планувала збудувати сонячну електростанцію в Розгірче
Фото: ілюстративне

Стрийська міська рада звернулась до Господарського суду Львівської області з позовом до компанії Western Sun Energy з вимогою стягнути понад мільйон гривень боргу за оренду земельної ділянки, де планувалось будівництво електростанції.

Про це редакції Leopolis.news стало відомо з матеріалів судової справи №914/31/23.

Згідно з позовною заявою Стрийська міська рада вимагає розірвати договір оренди земельної ділянки площею 60 гектарів у селі Розгірче від 12 листопада 2020 року та повернути її державі, а також сплатити 1,121 млн гривень заборгованості.

Спірна ділянка у Розгірче відповідно до інформації Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру перебуває у комунальній власності та призначена для розміщення та експлуатації будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств. На ділянці планувалось будівництво сонячної електростанції.

Зазначимо, що ТОВ «Вестерн Сан Енерджі» згідно з реєстром юридичних осіб було зареєстровано у липні 2019 року в селі Розгірче. Її директором та власником вказана мешканка Стрия Анна Котик. Основний вид діяльності компанії виробництво електроенергії.

У 2020 році компанія не отримувала ніяких прибутків, а працювала у збиток. Згідно з фінансовою звітністю, у компанії були лише витрати у розмірі 111,5 тис. гривень, однак ніяких надходжень. Також компанія не мала на балансі основних засобів.

На кінець 2020 року ТОВ «Вестерн Сан Енерджі» мала 123 тис. грн короткострокового боргу, які компанія мала сплатити протягом 12 місяців.

Господарський суд Львівської області призначив підготовче засідання у справі на 1 лютого 2023 року.

Юрій Лужний, Leopolis.news