logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

«Афера століття»: у Львові судитимуть ексдиректора приватного підприємства

24-01-2023 16:092009

«Афера століття»: у Львові судитимуть ексдиректора приватного підприємства
Фото: ілюстративне

Прокурори Франківської окружної прокуратури Львова завершили досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Львова за фактами використання завідомо підроблених документів, шахрайства та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, львів’янин, перебуваючи на посаді директора одного із місцевих приватних підприємств, використовуючи завідомо підроблені документи, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, за допомогою нотаріуса провів державну реєстрацію права приватної власності на нерухоме майно.

Унаслідок протиправних дій обвинуваченого, з комунальної власності територіальної громади міста Львова незаконно вибули нежитлові приміщення загальною площею понад 130 кв м, що знаходяться у місті Львові, вартістю  понад 570 тис. грн, чим спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Після чого для легалізації цього майна, одержаного злочинним шляхом, він відчужив його іншій особі.

Фігурант тривалий час перебував у розшуку і лише у вересні минулого року його місцезнаходження було встановлено.

Завдяки прокуратурі вищевказані нежитлові приміщення повернуто у власність територіальної громади міста Львова.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області та оперативним супроводом УСР у Львівській області ДСР НП України.

Leopolis.news