Союзники радять Україні з боротьби за Бахмут переключитися на південь – CNN

https://leopolis.news/post/78940/soyuznyky-radyat-ukrani-z-borotby-za-bahmut-pereklyuchytysya-na-pivden--cnn

24/01/2023

Про це повідомляє CNN, пише «Українська правда».

«Американські та західні офіційні особи закликають Україну переключити увагу з жорстокої багатомісячної боротьби в східному місті Бахмут на потенційний наступ на півдні, використовуючи інший стиль ведення бойових дій, який би використовував переваги нової військової техніки на мільярди доларів, яку нещодавно придбали західні союзники», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що протягом майже 6 місяців захисники йдуть «нога в ногу» з росіянами на бахмутському напрямку. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто майже повністю зруйноване.

«Це жорстокий і виснажливий бій», – заявив високопоставлений представник західної розвідки, додавши, що кожна сторона обмінюється 100 - 400 метрами землі на день і майже щодня обмінюється кількома тисячами артилерійських пострілів.

Нагадаємо, 20 січня німецькі ЗМІ повідомляли, що німецька Федеральна служба розвідки (BND) стурбована високими втратами української армії в боях за місто Бахмут.

Водночас американські аналітики ISW твердять, що оборона Бахмута є стратегічно правильною операцією, незважаючи на ціну, яку платить Україна, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news