logo
28/03
2 ...

У Бродах американські експерти групи TASK FORCE ANTAL навчали містян методам надання долікарської допомоги

24-01-2023 21:172209

У Бродах американські експерти групи TASK FORCE ANTAL навчали містян методам надання долікарської допомоги
Фото: Михайла Шишки

У вівторок, 24 січня, американські експерти від громадської організації TASK FORCE ANTAL, спільно із колегами з української групи ANTAL, провели для мешканців міста Броди медичний тренінг з надання долікарської допомоги при кульових та осколкових пораненнях. 

Під час тренінгу провідні фахівці групи ANTAL показали учасникам тренінгу сучасні медичні аптечки, наголосивши на тому, що такі варто мати удома кожному, та детально й поетапно продемонстрували як зупиняти кровотечі з використання оклюзійної пов’язки внаслідок поранення, як накладати джгут із воротком в польових умовах, а також розповіли про надання допомоги пораненим при гіпотермії, використовуючи спеціальні термічні ковдри. 

У другій частині тренінгу проводилися спеціальні практики із тампонування рани гемостатичним бинтом, накладанням джгутів тощо.

Як зазначила у коментарях керівниця українського представництва групи ANTAL у Львові Євгенія Ігнатієва, їхні експерти з першого дня війни в Україні пов’язані із українською армією – навчають та тренують медичний персонал, особовий склад війська оперативним методам надання долікарської допомоги при пораненнях. «Сьогодні ми також реалізовуємо проект FLAM який отримав грант для фінансування навчання цивільного населення з надання долікарської допомоги. Такі практики важливі не лише в умовах війни – це повинен знати кожен», – наголосила пані Євгенія.

Вищезазначений тренінг відбувся в приміщенні Народного дому міста Броди і в ньому взяли участь кілька десятків містян.

Організація TASK FORCE ANTAL була створена у відповідь на надзвичайну гуманітарну ситуацію в Афганістані. Тепер її волонтери працюють в Україні. Це команда добровольців світового рівня та елітних ветеранів спеціальних операцій, які, за їх же словами, безстрашно заходять в одні з найнебезпечніших конфліктних зон у світі з метою надати підтримку безпечної евакуації, гуманітарну допомогу та реалізувати складні рішення щодо врегулювання криз, притім неодмінно дотримуючись загальнолюдських цінностей як от чесність, лояльність, обов’язок, непохитна мужність та відповідальність.

TASK FORCE ANTAL має штаб-квартиру в Нью-Йорку США. Водночас її офіси працюють в Угорщині, Польщі та Україні. 

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news