logo
29/03
2 ...

Італійські благодійники передали медикам Львівщини карету «швидкої»

25-01-2023 09:381570

Італійські благодійники передали медикам Львівщини карету «швидкої»
Фото: Львівська ОВА

Учора, 24 січня, для Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали автомобіль швидкої допомоги від італійського благодійного фонду «Sermig».

Про це повідомляє прессдужба Львівської ОВА.

Авто укомплектоване усім необхідним для надання допомоги пацієнту, зокрема системою для подачі кисню та ношами. Також воно оснащене розетками для підключення додаткового обладнання. 

«Вартість такого авто становить приблизно 80 тисяч євро, що є вагомою сумою, яку витратив благодійний фонд на купівлю. Ми дуже вдячні іноземним благодійникам, які поділяють біль та страждання українців, які спричинила війна. Лише об’єднавшись разом ми зможемо перемогти ворога», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як розповіла сестра Євстахія Чину святого Василія Великого, який співпрацює з фондом та сприяв передачі авто, разом з каретою «швидкої» організація передала гуманітарну допомогу – їжу, одяг, медикаменти, їх відправлять у Запоріжжя.

«Сьогодні ми передаємо нову укомплектовану карету швидкої допомоги від наших друзів з Італії. Це чергова допомога від благодійного фонду «Sermig», який родом з Турину. Основна місія спільноти – праця задля миру та підтримка найбільш потребуючих в усьому світі. Тому, коли в Україні почалась повномасштабна війна, організація привозила сюди гуманітарну допомогу, представники «Sermig» надавали волонтерську підтримку, приїжджали на деокуповані території Чернігівщини, Запоріжжя та інших областей. Попередньо ми розповіли «Sermig» про те, чого Львівщина справді потребує станом на сьогодні. Зі свого боку, вони передали «швидку» для перевезення поранених, евакуації людей, яких поїздами привозять в область із зони бойових дій», – сказала сестра Євстахія. 

Як повідомив керівник Центру Екстреної Медичної Допомоги Львівщини Андрій Васько, «швидка» повністю укомплектована, її також можна модифікувати за допомогою частини обладнання Центру – до реанімобіля класу С. 

«Найбільша перевага автомобіля – те, що він новий, а також те, що ми можемо застосовувати його під час тривалих транспортацій хворих. Ті транспортні засоби, які ми купували впродовж попередніх трьох років, вже починають виходити з ладу. Якщо ми говоримо про ту частину, яка була з 2012 року у нас на забезпеченні – більшість ми передали Збройним силам України. Цей новий транспортний засіб піде на підміну тим, які ми віддали для ЗСУ минулоріч. Авто готове до використання і вже найближчим часом допомагатиме рятувати життя жителів області», – резюмував Андрій Васько.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news