logo
16/04
2 ...

На Львівщині здійснили 85 медичних евакуацій внутрішньо переміщених осіб

25-01-2023 18:041445

На Львівщині здійснили 85 медичних евакуацій внутрішньо переміщених осіб
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 25 січня, на Львівщину провели 85 медичну евакуацію. Спеціальним потягом доправили 7 пацієнтів віком від 26 до 73 років.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Це жителі Дніпропетровської та Луганської областей. У них здебільшого мінно-вибухові травми.

«Стан постраждалих оцінюють як середньої важкості та важкий. Дякую фахівцям Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які транспортували людей з потяга у два медзаклади області. Дякую усім причетним до евакуації, а також усім, хто допомагатиме людям одужати», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, учора обласний центр медицини катастроф отримав від італійських благодійників нову карету швидкої медичної допомоги. Авто укомплектоване усім необхідним для надання допомоги пацієнту, зокрема системою для подачі кисню та ношами. Також воно оснащене розетками для підключення додаткового обладнання. Вартість такого авто становить приблизно 80 тисяч євро. Детальніше за посиланням - https://loda.gov.ua/news/53109

Разом з тим, завдяки Міністерству охорони здоров'я України медики центру отримали потужний дизельний генератор AKSA. Його передали в межах фандрайзингової платформи UNITED24 для збору коштів на підтримку України. Зокрема генератор підтримуватиме життєдіяльність оперативно-диспетчерського відділу обласного центру екстреної допомоги у разі вимкнення електроенергії.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news