Представники Всеукраїнської ради церков зустрілись із папою Римським

https://leopolis.news/post/78993/predstavnyky-vseukransko-rady-cerkov-zustrilys-iz-papoyu-rymskym--

25/01/2023

Про це повідомляє видання «Vatican News».

Як зазначається, він у письмовій формі вручив заздалегідь приготовану промову, поділившись кількома словами, сказаними експромтом, вибачившись за те, що ця зустріч буде короткою, бо він мусить іти на загальну аудієнцію.

«Вибачте мені, я б залишився з вами увесь ранок, але ми є невільниками також і часу», – сказав Святіший Отець.

Разом з тим Папа Франциск запевнив у своїй близькості, зазначивши, що регулярно приймає посланців Президента України, постійно перебуває в діалозі з представниками українського народу. «Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший – деінде, але коли мама хвора, всі збираються разом», – сказав він, підкреслюючи, що в цьому випадку не йдеться про єврейську, ісламську, християнську, православну чи католицьку Україну, але про «маму Україну», задля якої всі гуртуються разом. «Це приклад перед обличчям величезної поверховності, яку сьогодні бачимо в нашій культурі», – мовив Святіший Отець.

Папа згадав про те, що з дитинства знайомий з українською літургією, й відтоді зростає його симпатія до України.

«Це давня симпатія, що виросла, і це мене ще більше наближає до вас. Не сумнівайтеся, я молюся за вас! Ношу вас у моєму серці та благаю Бога, щоби Він змилувався над цим настільки відважним народом!» – наголосив Святіший Отець, подякувавши за цей візит і запросивши кожного в тиші, у спосіб, притаманний кожному, «в тиші, але разом помолитися за маму Україну». А тоді привітався з кожним делегатом зокрема.

Варто зазначити, що це перший такий візит українського міжконфесійного об’єднання до Апостольської Столиці. Попередня зустріч ВРЦіРО з Єпископом Риму відбулася в Києві 24 червня 2001 року, в рамках візиту в Україну святого Івана Павла ІІ.

Leopolis.news