logo
16/04
15/04
2 ...

Німеччина перекидає у Польщу системи ППО Patriot: їх розмістять у Люблінському воєводстві

25-01-2023 19:361157

Німеччина перекидає у Польщу системи ППО Patriot: їх розмістять у Люблінському воєводстві
Фото: ілюстративне

Дві батареї систем ППО Patriot будуть розташовані в Польщі в околицях Замостя. 

У понеділок, 23 січня, Бундесвер почав процес передислокації до Польщі перших двох із трьох анонсованих батарей системи протиповітряної та протиракетної оборони, повідомляє Польське радіо.

Розташування ракет у Люблінському воєводстві важливе з оборонних і стратегічних міркувань, — сказав в ефірі Польського Радіо Люблін професор Мацєй Маршалек з факультету національної безпеки Академії військових мистецтв.

«Вона здатна нищити балістичні ракети, що особливо важливе зараз, керовані ракети, так само, як повітряні керовані цілі, які визначаємо як конвенційні засоби — літаки, гелікоптери. Те, що ця система буде розташована в Люблінському воєводстві, — дуже важливо для нас як для держави, так само важливо, як для мешканців цих територій, бо гарантує, що ситуація, яка сталася в листопаді, не має повторитися».             

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, 15 листопада минулого року, внаслідок падіння ракети в районі Грубешева, стався вибух й загинули двоє громадян Польщі. Президент Республіки Польща Анджей Дуда на той час заявив, що абсолютно нічого не вказувало на те, що подія в Пшеводуві, де вибухнула ракета, була навмисним нападом на Польщу.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news