Послуги оцінювали у за $5 тис.: на Львівщині затримали ділків, які переправляли ухилянтів за кордон

https://leopolis.news/post/79050/poslugy-ocinyuvaly-u-za-5-tys-na-lvivshchyni-zatrymaly-dilkiv-yaki-perepravlyaly-uhylyantiv-za-kordon

26/01/2023

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

До складу організованої групи входило троє осіб, свої «послуги» вони оцінювали у суму 5 тисяч доларів США.

Правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України і 14 липня затримали організатора групи, 54-річного жителя мешканця міста Стебник, під час отримання ним частини коштів від чергового «клієнта».

Затриманому та одному з його співучасників, жителю Дрогобича віком 34 роки, слідчі повідомили про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти щодо них вже скеровані на розгляд суду.

24 січня в одному з сіл Стрийського району правоохоронці, згідно ухвали суду, затримали третього учасника групи – 47-річного львів’янина, який переховувався від слідства.

Правоохоронці також повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news