logo
28/03
2 ...

Польща закликає країни НАТО надати Україні винищувачі, а Францію – танки Leclerc

27-01-2023 11:051071

Польща закликає країни НАТО надати Україні винищувачі, а Францію – танки Leclerc
Фото: pravda.com.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький закликав країни НАТО збільшити військову підтримку Києва в умовах очікуваного нового наступу росії.

Про це Матеуш Моравєцький розповів в інтерв'ю французькому телеканалу LCI, повідомляє Польське радіо.

Він також наголосив, що Франція повинна передати Україні танки Leclerc, та нагадав, зокрема, про постачання винищувачів.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив телеканалу LCI, що танки Leclerc є чудовою технікою, яку варто відправити в Україну. «Німеччина передасть кілька десятків танків Leopard, тому найближчим часом кілька десятків танків Leclerc має передати Франція», — заявив глава уряду. Париж поки не прийняв рішення з цього приводу.

Прем'єр-міністр заявив, що Польща готова до подальших дій для підтримки свого східного сусіда. «Якщо буде розглядатися постачання бойових літаків, Польща підтримає таке рішення. Але це має бути рішення всього НАТО», — заявив Матеуш Моравєцький. Він пояснив, що Україна ось-ось опиниться під загрозою чергового російського наступу. «Я побоююся нападу з боку білорусі. Я побоююся, що там відкриється новий фронт, і росія нападе на Україну з півночі», — попередив очільник польського уряду.

Прем'єр-міністр Моравєцький заявив, що країни НАТО повинні бути сміливішими і надати Києву системи протиракетної та протиповітряної оборони. Він закликав країни Заходу не піддаватися політичному реалізму та російській пропаганді, яка переконує їх відмовитися від підтримки України.

Глава уряду Польщі зазначив, що метою війни є встановлення справедливого миру з дотриманням суверенітету та територіальної цілісності України та перемога над росією, яка, за його словами, «потребує депутінізації». «Я думаю, що у нас будуть ті самі проблеми з росією, якщо там не буде глибоких змін. Я вважаю, що демократизація можлива, але це займе багато часу», — сказав глава польського уряду. Він заявив, що «Кремль став втіленням того, що найгірше в історії: імперіалізму, націоналізму і навіть колоніалізму».

Як писав Leopolis.news, у США не виключають надання Україні винищувачів F-16.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news