logo
23/04
22/04
2 ...

Планує перемоги в «екзистенційному конфлікті» із США: путін готує новий наступ на Україну навесні – Bloomberg

27-01-2023 15:59965

Планує перемоги в «екзистенційному конфлікті» із США: путін готує новий наступ на Україну навесні – Bloomberg
Фото: mind.ua

путін готує новий наступ російських військ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні. А також готує свою країну до багаторічного конфлікту зі США та їхніми союзниками.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на російських чиновників, радників та інших осіб, знайомих із ситуацією, пише «Слово і Діло».

За словами співрозмовників агентства, навіть путін не може заперечувати слабкості російської армії після того, як його війська втратили більше половини території, захопленої на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Постійні невдачі змусили багатьох у кремлі «реалістично ставитися до своїх амбіцій, визнаючи, що навіть утримання нинішньої лінії фронту було б досягненням».

При цьому путін, за словами джерел, як і раніше, переконаний, що переважаючі сили і готовність росії прийняти найбільші з часів Другої світової війни втрати, дозволять їй «перемогти, незважаючи на колишні невдачі».

Джерела стверджують, що росія відновить наступ уже у лютому-березні. Їхні слова підтверджують попередження України та союзників.

Як кажуть співрозмовники агентства, путін вважає, що він не має альтернативи, окрім перемоги в «екзистенційному конфлікті» із США та їхніми союзниками. Крім того, навесні в росії може розпочатися нова хвиля мобілізації.

«Путін розчарований тим, як ідуть справи, але він не готовий відмовитися від своїх цілей. Це просто означає, що шлях буде довшим, кривавішим і гіршим для всіх», – каже засновник політичної консалтингової компанії R.Politik Тетяна Станова.

росія хоче продемонструвати здатність повернути собі ініціативу на полі бою. Таким чином рф хоче натиснути на Україну і союзників, щоб укласти перемир'я і залишити під своїм контролем окуповані території. Проте навіть люди, близькі до кремля, визнають, що це безнадійно з огляду на вимогу України про виведення російських військ.

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія протягом наступних шести місяців готується до рішучих стратегічних дій, щоб повернути собі ініціативу на полі бою.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news