logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Шведський диригент та луганські музиканти зіграють у Львові унікальний концерт

27-01-2023 19:551335

Шведський диригент та луганські музиканти зіграють у Львові унікальний концерт
Фото: ЛМР

До України приїде шведський диригент Деніел Ганссон, щоб подарувати концерт підтримки усім, хто її потребує. Під його батутою гратиме симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії. На гостей Львівського органного залу чекає вечір справжніх легенд.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

29 січня о 19:00 відбудеться симфонічний концерт «Легенди Швеції» — три твори, що показують три різні казкові, а часом і міфічні сюжети чарівної далекої Швеції. У програмі — музика Курта Аттерберга, Хуго Альфвена та Гуннара де Фрумері. Композитор Курт Аттерберг свою «Верламську рапсодію» присвятив найвідомішій письменниці Швеції Сельмі Лагерлеф. «Шведська рапсодія» Хуго Альфвена — це ніби музичні уявлення маленької пастушки про казкових створінь, тролів та життя в горах. А «Симфонічні варіації» Гуннара де Фрумері присвячені ще одній істоті шведського фольклору — водянику Некену, який своєю грою на скрипці може заманити людину в річку й потопити.

«Я давно мріяв про таку програму з музикою шведських легенд і казок.  Думаю, що в Україні є багато фольклорних історій, які дуже схожі з нашими, ця спільна традиція єднає нас», — каже Деніел Ганссон про програму цього концерту.

Диригент Деніел Ганссон — музичний директор Університету Мальме та художній керівник оркестру, хору та ансамблю SYD університету Мальме. Шанований і затребуваний педагог, є запрошеним професором диригування у Львівській музичній академії. Окрім проведення низки курсів і семінарів він постійно працює над тим, щоб зробити музичну освіту максимально інклюзивною для всіх вікових груп.

Цього разу, окрім концерту, Деніел також проведе майстер-клас для Львівського муніципального хору «Гомін», який нещодавно приєднали до Органного залу. Деніел Ганссон, як головний гостьовий диригент, планує адаптувати модель чоловічого хору до новітніх європейських технологій.

Музичним творцем вечора стане оркестр Луганської обласної філармонії, що з початку повномасштабного вторгнення була релокована до Львова і знайшла свій прихисток у Львівському органному залі. Музиканти вже добре відомі та шановані у колах львівської публіки, не раз дарували чудову симфонічну та камерну музику.

«Я чув багато хорошого про цих музикантів. Це оркестр героїв!», — говорить диригент про виконавців.

Не пропустіть цю «легендарну» і точно ексклюзивну подію від Львівського органного залу, за участі шведського диригента Деніела Ганссона та симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Докладніше про цю та інші події можна дізнатися на сайті Органного залу, а також на сторінках у Facebook чи Instagram.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news