У Львові демонтують тимчасову споруду на пл. Галицькій, через яку було неможливо провести реконструкцію фонтана

https://leopolis.news/post/79136/u-lvovi-demontuyut-tymchasovu-sporudu-na-pl-galyckiy-cherez-yaku-bulo-nemojlyvo-provesty-rekonstrukciyu-fontana

27/01/2023

Про це повідомила керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, пише пресслужба Львівської міської ради.

У вересні 2021 року на площі Галицькій демонтували кіоск, який заважав реконструкції фонтану та громадського простору і був вилучений із перспективної схеми тимчасових споруд ще в грудні 2019 року. Підприємець мав час, аби самотужки забрати павільйон, однак не зробив цього, тому було прийнято рішення про примусовий демонтаж.

«Термін дії паспорта прив’язки тимчасової споруди на пл. Галицькій, 10 завершився. Власник відмовлявся її демонтовувати. Колеги успішно цю споруду демонтували на підставі рішення виконавчого комітету від 18.09.2020 №828. Районна адміністрація створила на цьому місці громадський простір.

Власник споруди оскаржив рішення виконкому. Рішення суду першої інстанції було винесено на користь позивача.

Проте Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив нашу апеляційну скаргу і встановив, що виконавчим комітетом було дотримано процедуру повідомлення та демонтажу тимчасової споруди, передбачену чинним законодавством та ухвалами Львівської міської ради», - зазначила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич на власній сторінці у Facebook. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news