logo
28/03
2 ...

Немає жодних застережень щодо ударів по військових цілях на території рф – Данілов

28-01-2023 12:58840

Немає жодних застережень щодо ударів по військових цілях на території рф – Данілов
Фото: bbc.com

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що ніяких застережень для українських сил щодо завдання ударів по військових цілях на території росії немає.

Про це Данілов сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Те, що стосується військових цілей на території росії, у нас немає ніяких застережень. Я не розумію, звідки з’являються такі дані, що ми не можемо влучати саме по військових цілях. Ми – не росіяни і ми не знищуємо об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, дитсадки, школи. Якщо ми будемо працювати, то це будуть тільки військові об’єкти, які безпосередньо мають відношення до тих процесів, які відбуваються на фронті», – сказав Данілов в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на запитання про те, чи може Україна отримати дозвіл для використання вже отриманих озброєнь для завдання превентивних ударів по військових цілях рф.

Нагадаємо, 26 грудня в Міністерстві оборони Росії підтвердили повідомлення щодо вибухів на військовому аеродромі в місті Енгельс, де базуються російські стратегічні бомбардувальники.

Як стверджувало відомство, засоби протиповітряної оборони нібито збили на малій висоті український безпілотник. Внаслідок падіння його уламків троє російських військових загинули, авіатехніка не постраждала, заявили у міністерстві.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news