logo
23/04
22/04
21/04
2 ...

рф перекинула у білорусь нові військові підрозділи – Держприкордонслужба

30-01-2023 20:51821

 рф перекинула у білорусь нові військові підрозділи – Держприкордонслужба
Фото: ілюстративне

росія перекинула на територію білорусі нові військові підрозділи, повернувши на територію рф ті війська, які вже пройшли спільні навчання з білоруськими Збройними силами.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає «Суспільне».

«Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Звісно, що цей напрямок досить напружений, оскільки білорусь не припиняє підтримувати росію у війні, яку вона розв’язала проти нашої країни, ну й, власне, надає і свою територію, і свій повітряний простір. Там постійно відбуваються навчання між підрозділами російської федерації, республіки білорусь. Тривають навчання авіаційної компоненти, які мають завершитись десь 1 лютого. Проте, на щастя, поруч із нашим кордоном ми не відмічаємо переміщення ні військової техніки, ні особового складу цих підрозділів», – розповів посадовець.

За його словами, російські військові переважно перебувають на полігонах, які білорусь надала в користування рф .

«Загалом на території білорусі можуть знаходитись близько 9 тисяч військовослужбовців російської федерації», – зазначив Демченко.

Він зазначив, що росія провела ротацію, перекинувши в білорусь нові підрозділи замість тих, що вже пройшли підготовку.

«Раніше ми фіксували дещо більшу їхню кількість. Але ті підрозділи, які вже пройшли навчання, були переведені назад на територію рф для того, щоб надалі перекинути на напрямки, де ведуться бойові дії, а на територію білорусі зайшли нові підрозділи для проведення цих навчань і, власне, підготовки», — зауважив Юрій Демченко.

Leopolis.news