logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

«Крим нам повернуть»: Буданов спрогнозував, чи завдасть рф ядерного удару, у випадку звільнення ЗСУ окупованого півострова

31-01-2023 14:391082

«Крим нам повернуть»: Буданов спрогнозував, чи завдасть рф ядерного удару, у випадку звільнення ЗСУ окупованого півострова
Фото: Скріншот

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов вважає, що цього року рф зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях. 

Відновлення наступу з білорусі він називає малоймовірним, такий крок може свідчити лише про намір відволікти і розділити сили оборони. Про це  Кирило Буданов у інтерв’ю заявив Washington Post, передає ГУР МО.

Він також додав, що «ми маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому».

 На запитання, чи вважає він, що захід українських військ до окупованого Криму спонукатиме президента рф путіна застосувати ядерну зброю, начальник ГУР МО України зазначив: 

«Це неправда. І Крим нам повернуть. Я вам більше скажу: все почалося в Криму у 2014 році, і на цьому все закінчиться».

«Це тактика лякання. росія – країна, від якої можна очікувати багато чого, але не відвертого ідіотизму. Вибачте, але цього не станеться. Нанесення ядерного удару призведе не просто до військової поразки росії, а до розпаду росії. І вони це дуже добре знають», – заявив керівник воєнної розвідки України.

Як писав Leopolis.news, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв'ю польському новинному порталу Wirtualna Polska порівняв майбутню перемогу України розгромом іспанської Непереможної армади та закликав не ставитися до війни як до статичного процесу.

«Перш за все, ми повинні звільнитися від думки про війну як про щось статичне, «заморожене» або постійне. Це помилка. На мою думку, це жива субстанція. Наш ворог, ми бачимо, змінюється і підлаштовується під ситуацію… Ми, українці, допомогли світу розвіяти історії про непереможну російську армію. Повернуся до історії: за часів королеви Єлизавети I англійці розгромили в морі іспанський флот, Велику і Непереможну Армаду. Так само розгромимо «велику і непереможну» армію росії. Так само, як Давид переміг Голіафа», - сказав Кирило Буданов.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news