logo
29/03
28/03
2 ...

До складу національних збірних цьогоріч увійшло на 23% більше спортсменів Львівщини

31-01-2023 15:071168

До складу національних збірних цьогоріч увійшло на 23% більше спортсменів Львівщини
Фото: Львівська ОВА

До збірних увійшли 918 спортсменів Львівщини – з них 368 в основному складі, 264 є кандидатами та 268 у резерві.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Загалом це на 23% більше представництво, ніж торік. Вже традиційно чимало спортсменів рівня національної збірної виховують веслувальні школи області – цьогоріч за збірну виступатимуть 45 спортсменів Львівщини. Схоже представництво Львівщина має і у водному поло – тут виступатимуть 46 наших спортсменів. 

Суттєво зросла кількість львівського представництва у боксі – якщо раніше до збірної входили 7 спортсменів області, то зараз – 23.  Побільшало львів’ян і у збірній з футболу – цьгоріч там 30 вихованців спортивних шкіл та клубів області, що на 9 більше, ніж торік.  Вперше Львівщина також матиме представника у такому олімпійському виді спорту як брейкінг. 

Що стосується неолімпійських видів спорту, то найбільше спортсменів Львівщини у збірній з кіокушинкай карате – 68 осіб. Також Львівщина вперше матиме представника у збірній України з кіберспорту, тхеквондо та годзю-ру карате.  

До паразбірних України, які представляють нашу державу на змаганнях людей з інвалідністю, увійшло 39 спортсменів Львівщини. Найбільше представництво, 7 осіб, у збірній з кьорлінгу. 

Порядок залучення спортсмена до національної збірної команди регулюється відповідним положенням про відбір, комплектування та формування збірної команди України з кожного окремо взятого виду спорту. Відповідно до плану підготовки та за умови виконання нормативів збірної Мінмолодьспорту з відповідними національними федераціями здійснюють організацію навчально-тренувальних зборів та забезпечувати участь атлета в офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. 

«Для нас це більша відповідальність, адже спортсменів Львівщини завжди треба відрядити на навчально-тренувальні збори, допомогти за потреби з придбанням інвентарю. Проте це також про вищі шанси на здобуття медалей міжнародних змагань, ліцензій на Європейські та Олімпійські ігри, тому дуже тішить, що є позитивна динаміка і ми можемо кількісно побачити результати тих заходів, які ми робимо для розвитку спорту високих досягнень», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині відбудеться понад 350 спортивних заходів національного рівня. Це і навчально-тренувальні збори, і кубки України, і національні чемпіонати. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news