logo
29/03
2 ...

Ще 8 громад Львівщини отримали нові «школярики»

31-01-2023 15:491173

Ще 8 громад Львівщини отримали нові «школярики»
Фото: Львівська ОВА

Шкільні автобуси закупили за рахунок співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 31 січня, Львівська ОВА передала чергову партію «школяриків» для громад. Ключі та документи керівникам громад вручили заступники начальника Львівської ОВА Іван Собко та Юрій Бучко.

«Школярики» отримали Кам’янка-Бузька, Дрогобицька, Бісковицька, Новокалинівська, Стрийська, Сколівська, Червоноградська та Івано-Франківська територіальні громади.

Нагадаємо, що частину старих автобусів громади віддали на потреби ЗСУ, ще частина потребує заміни через тривалий термін експлуатації. 

Зокрема, Дрогобицька громада – одна з тих, які від початку повномасштабного вторгнення передали на потреби фронту найбільше «школяриків». Як розповів керівник громади Тарас Кучма, при відсутності спеціалізованого транспорту погодили з перевізниками-підприємцями, що ті тимчасово перевозитимуть дітей безоплатно.  

«У співфінансуванні з державного бюджету та обласного бюджету ми закупили 5 «школяриків», три з них вже отримали, на два ще чекаємо. У цьому році потрібно буде закупити ще 4 школярики, щоб закрити всі наші потреби», – зазначив він.

Загалом Львівська область закупила 126 автобусів, 8 з них – спеціалізовані, тобто пристосовані під потреби дітей з інвалідністю.

Левову частку, а це – 80 транспортних засобів Львівська ОВА передала ще минулого року, іншу частину передадуть громадам до кінця першого кварталу цього року.

Як наголосив Іван Собко, при розподілі «школяриків» на громади акцентують увагу на ефективно упорядкованій освітній мережі на територіях, кількості дітей, які потребують довезення до навчання, відсотку співфінансування закупівлі автобусів.

«Ми докладаємо чимало зусиль, щоб діти мали якісні умови навчання та доїзду. Будівництво та ремонт навчальних закладів, закупівля необхідного обладнання для них, «школярики». Завдання ж голів тергромад зробити ефективну освітню мережу, дбати про  максимально комфортні умови для навчання дітей, адже діти – це наше майбутнє», – наголосив Іван Собко.

Як він додав, загалом потреба Львівської області у «школяриках» становить 167 автобусів. 126 з них передадуть до кінця першого кварталу цього року.

«Також маємо субвенцію в держбюджеті на 2023 рік, додамо кошти місцевих громад та фінансування з обласного бюджету. Таким чином цього року маємо повністю закрити потребу у шкільних автобусах, в тому числі спеціалізованих», – додав Іван Собко.

Нагадаємо, що закуповують «школярики» за залишкові кошти освітньої субвенції 2022 року, кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.

Нові «школярики» виготовляє український виробник, використовуючи максимум українських деталей. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news