logo
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика відбудеться в березні

31-01-2023 19:051523

ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика відбудеться в березні

Четвертий етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика проводитиметься 24 березня 2023.

Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Згідно рішення оргкомітету конкурсу цьогоріч четвертий етап відбудеться в дистанційній формі. Організатори наголошують на необхідності дотримання безпекових заходів, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні та запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

«Доцільно організувати роботу учасників у закладі освіти, у якому вони навчаються. Просимо сприяти забезпеченню учасників необхідними пристроями для виконання завдань конкурсу та безперебійного забезпечення електроживленням, інтернет-зв’язком тощо», - зазначають в листі від МОН.

У четвертому етапі Конкурсу в кожній категорії визначаються: один переможець, який посів перше місце, два переможці, які посіли друге місце, три переможці, які посіли третє місце, згідно з рейтингом результатів.

Довідка. Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика в Україні, який стартує у День української писемності та мови, проводиться щорічно вже понад 20 років. Його заснував український меценат Петро Яцик у травні 2001 року. 

Підготував Андрій САМОЙЛЕНКОLeopolis.news