logo
28/03
2 ...

Данілов: Головні бої ще попереду

01-02-2023 08:481522

Данілов: Головні бої ще попереду
Фото: ілюстративне

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав з приводу наступу росіян, що не виключає «жодного сценарію в найближчі два-три тижні» і що «головні бої ще попереду».

Про це Данілов розповів в інтерв’ю Sky News, пише «Українська правда».

«Росія готується до максимальної ескалації. Вона стягує все можливе, проводить навчання і тренування», – повідомив Данілов.

«Я можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні», – сказав він.

Данілов наголосив, що ті країни, «які допомагають нам у нашій боротьбі, почали надавати нам максимальну допомогу».

«Ми пройшли через великий складний період, але я усвідомлюю, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року, протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні», – сказав Секретар РНБО.

«Ми обов'язково переможемо, тому що за нами стоїть весь світ», – зазначив Данілов.

Данілов не виключає, що президент росії Володимир Путін спробує здійснити ще одну атаку з півночі, півдня і сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року – можливо, навіть приурочивши її до річниці вторгнення.

Він також зазначив, що українські військові готуються до всіх можливих варіантів розвитку подій і цього разу мають значно більшу підтримку від західних партнерів, таких як Велика Британія, ніж 12 місяців тому.

Секретар РНБО припускає, що участь у новому масштабному наступі РФ братиме приблизно половина з понад 320 тис. мобілізованих.

І частина з них вже перекинута в Україну.

Нагадаємо, видання Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, близькі до Кремля, що новий наступ росії може розпочатися в лютому-березні – до того, як Київ отримає танки зі США та Європи.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news