logo
20/04
19/04
2 ...

Ізраїль розглядає можливість надати Україні «Залізний купол»

01-02-2023 15:20829

Ізраїль розглядає можливість надати Україні «Залізний купол»
Фото: zn.ua

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що розглядає можливість надання військової допомоги Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу CNN, передає DW.

Його запитали, чи може Ізраїль надати Україні систему протиповітряної оборони «Залізний купол». «Я, безумовно, вивчаю це питання», - відповів Нетаньяху.

Він також підтвердив, що США перемістили в Україну запаси боєприпасів, які були розміщені в Ізраїлі. «США просто забрали величезну частину ізраїльських боєприпасів і передали їх Україні. Ізраїль також, чесно кажучи, діє у спосіб, який я не буду тут деталізувати, проти іранського виробництва зброї, яка використовується проти України», - додав він.

Нетаньяху також заявив, що готовий розглянути пропозицію стати посередником у переговорах між Україною та росією, якщо така надійде від обох сторін, а також від США. Він уточнив, що «не нав'язує свою кандидатуру», і що такі переговори мали би відбутися «в правильний час і за правильних обставин».

За словами політика, він уже отримував таку пропозицію незабаром після повномасштабного російського вторгнення в Україну, однак відхилив її, оскільки тоді був не прем'єром країни, а опозиційним політиком.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news