logo
23/04
2 ...

Львівський оборонний кластер передав Ювенальній поліції України 500 дитячих евакуаційних комплектів

01-02-2023 21:10830

Львівський оборонний кластер передав Ювенальній поліції України 500 дитячих евакуаційних комплектів
Фото: ЛОВА

Разом з фінальною партією бронежилетів та касок, передали броньовану утилітарну автівку для евакуації, підготовлену для умов бездоріжжя. Зовсім скоро вона відправиться працювати на Схід.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Ювенальна превенція Національної поліції звернулася до ЛОК з метою розробки та передачі захисних комплектів (бронежилет + шолом) для евакуації дітей з зони бойових дій та інших небезпечних районів.

До розробки та виробництва дитячого бронежилета залучили спеціалістів Львівського Оборонного Кластера, конструкторів Харківського заводу засобів індивідуального захисту, за участі військового експерта Каліна Дімітрова.

Частина евакуаційних комплектів, виготовлених за запитом¸ вже активно «працює» на передовій, допомагаючи при евакуації дітей з районів ведення активних бойових дій. Зокрема, на Донеччині кожен поліцейський екіпаж «Білого Янгола» оснащений дитячими захисними комплектами.

Лише за офіційними даними на 25 січня 2023 року понад 1375 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 459 дітей загинули та понад 916 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Тому після отримання запиту від Управління ювенальної превенції на захисні комплекти для евакуації дітей із зони бойових дій, команда ЛОК одразу почала діяти.

Взагалі цей проєкт – перше серійне виробництво дитячих бронежилетів для евакуації у Світі. Максимально швидко закрити запит вдалося завдяки донорам, які підтримали проєкт – українцям, а також людям зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Британії, Польщі, Люксембургу, Японії та інших країн світу.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news