Заховав під обшивкою авто: митники виявили у мешканця Львівщини майже 9 млн грн (ФОТО)

https://leopolis.news/post/79402/zahovav-pid-obshyvkoyu-avto-mytnyky-vyyavyly-u-meshkancya-lvivshchyny-mayje-9-mln-grn-foto

02/02/2023

Про це повідомляє Львівська митниця.

Водій мікроавтобуса, 38-річний мешканець Львівщини, який повертався додому з приватної поїздки, для проходження митного контролю обрав смугу «червоний коридор» та задекларував продукти харчування і мультипристрій на суму близько 200 євро.

Під час огляду автомобіля працівники митного поста «Мостиська» разом з прикордонниками виявили у конструктивних порожнинах авто, зокрема, під обшивкою, приховану національну валюту.

За попередніми даними, чоловік намагався перевезти в Україну близько 9 мільйонів гривень, купюрами номіналом 100 гривень.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол за ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією товарів і транспортних засобів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news