Червоноградця оштрафували на 17 тис. грн. за підробне посвідчення водія

https://leopolis.news/post/79433/chervonogradcya-oshtrafuvaly-na-17-tys-grn-za-pidrobne-posvidchennya-vodiya-

02/02/2023

Як повідомив регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Львівській області, 22  листопада мешканець міста Червоноград, звернувся до сервісного центру МВС з метою обміняти посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорій B та С.

Під час перевірки посвідчення адміністратором сервісного центру МВС було встановлено, що громадянин посвідчення водія не отримував та в автошколі не навчався. При цьому, бланк наданого посвідчення водія знаходиться у розшуку та належав іншій особі. Про виявлену підробку повідомлено поліцію.

Згодом історія отримала своє логічне продовження. Слідство встановило, що вказаний громадянин у листопаді 2020 року звернувся до шахраїв та надав їм свої персональні дані та власне фото, які були використані для підробки посвідчення водія із категоріями «В, С» від 20 листопада 2020 начебто виданого у Львові.

Червоноградський міський суд Львівської області визнав його винним у кримінальних проступках, передбачених ч.5 ст. 27 — ч.1 ст. 358 — пособництво у підроблені документа, ч.4 ст. 358 КК України — використання завідомо підробленого документа.

Відтак, суд призначив йому покарання у вигляді штрафу 17 тисяч гривень. Окрім того, з обвинуваченого стягнуто на користь держави 1510 гривень витрат на проведення судово-технічної експертизи.

Сервісні центри МВС ще раз звертають вашу увагу, що єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше – це індивідуально пройти процедуру отримання послуги в сервісному центрі МВС. Здійснити його заміну можна безпосередньо у сервісному центрі МВС або онлайн – в Електронному кабінеті водія.

Leopolis.news