logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Петиція до Зеленського про відновлення премій військовим набрала необхідну кількість голосів

03-02-2023 13:311076

Петиція до Зеленського про відновлення премій військовим набрала необхідну кількість голосів
Фото: Офіс президента

Петиція на сайті Президента України з проханням повернути військовослужбовцям премію 30 тис. грн уже набрала необхідних для розгляду 25 тисяч голосів.

Відповідну петицію зареєстрували 31 січня. На цей час її уже підписали понад 26 тисяч осіб (для розгляду президентом потрібно 25 тис. підписів).

У петиції зокрема, сказано:

«Прошу повернути військовослужбовцям премію 30 000 грн! Знайшли на чому економити! Депутатам збільшуєте заробітню, а військовим зменшуєте ??! 

Де логіка?

Ми чекаємо нової масованої агресії з боку Росії і водночас урізаємо виплати військовим? Ми просимо Захід про зброю та техніку, а в цей же час перетрушуємо гаманці захисників країни?

Петиція на сайті президента про підвищення премій військовим (зі 100 тисяч до 150 тисяч, з 30 до 50 тисяч) за рахунок відміни та зняття надбавок народним депутатам заручається підписами 28 тисяч українців, і Володимир Зеленський дає розпорядження пропрацювати таку можливість, але Уряд ухвалює діаметрально протилежне рішення – багатьом знизити розмір премії або взагалі її відмінити.

Не можна залазити в кишені тих, від кого сьогодні залежить, чи вдасться втримати державу. Владі потрібно вже навчитись прораховувати свої дії та рішення на декілька кроків вперед».

Як повідомляли, з 1 лютого було змінено порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. гривень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України.

Тепер грошова винагорода безпосередньо залежатиме від районів перебування бійців, складності та специфіки виконуваних ними бойових чи спеціальних завдань.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news