СБУ виявила на Львівщині ще двох прихильників путінізму

https://leopolis.news/post/79511/sbu-vyyavyla-na-lvivshchyni-shche-dvoh-pryhylnykiv-putinizmu

03/02/2023

Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Львівській області.

Співробітники СБУ на Львівщині викрили двох поціновувачів «руZZкого міру», які прославляли злочинні дії армії окупанта, закликали підтримувати загарбників та поширювали заборонену символіку.

Зловмисниками виявились мешканці Дрогобиччини та Яворівщини:

- 54-річна уродженка рф, яка близько тридцяти років проживає на Яворівщині та має громадянство України публічно підтримувала «путінський режим» та виправдовувала війну росії проти нашої держави.

- інший фігурант, місцевий житель Дрогобича, відкрито пропагував ідеологію ворога та поширював матеріали комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

На особистих сторінках в соціальних мережах зловмисники розпалювали національну ворожнечу, підтримували політику країни-терористки щодо війни в Україні та поширювали матеріали з забороненою комуністичною символікою.

Зібравши доказову базу слідчі спецслужби відкрили кримінальні провадження за:

- ч. 1 ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

- ч. 1 ст. 436-1(поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Фігурантам вже повідомлено про підозри. Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття проводили оперативники Яворівського і Дрогобицького РВ УСБУ у Львівській області спільно із слідчими УСБУ у Львівській області та Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news