logo
28/03
2 ...

На одному з туристичних шляхів Львівщини на честь загиблого у війні пластуна збудують гірський прихисток

03-02-2023 20:382990

На одному з туристичних шляхів Львівщини на честь загиблого у війні пластуна збудують гірський прихисток
Фото: Львівська ОВА

Ініціативу представників організації «Пласт» щодо створення прихистку для мандрівників на честь Тараса Гаврилишина обговорили напередодні у Львівській ОВА за участі Олександра Кулепіна, заступника начальника ОВА.

Василь Приндак, директор НПП «Сколівські Бескиди», на території якого планують звести прихисток, каже, що немає жодних заперечень щодо подібної ініціативи і вона співпадає із запланованими активностями парку. Учасники заходу домовились про зустріч на місці спорудження прихистку. Ознайомлення з територією допоможе правильно спроектувати туристичний об’єкт, прототипом якого має стати проста сільська хата.

Ідея спорудження гірського прихистку на горі Парашка була колись у самого Тараса Гаврилишина. Тепер його товариші хочуть втілити в життя цей задум на згадку про Героя. 

«Нам важливо не лише збудувати цей прихисток, але й також максимально розповісти про Тараса і взагалі про героїзм наших військових під час війни», ділиться Юлія Гвоздович, представниця організації «Пласт».

Додамо, що Тарас Гаврилишин вступив до Пласту у 1997 році. Належав до юнацького куреня ч. 15. імені Павла Полуботка у Львові, а згодом до 25 куреня УСП «Чорноморці» імені Святого Миколая.

Учасник, а згодом комендант десятків крайових таборів та вишколів. Комендант Морської ділянки на «Джемборі-2009» та ЮМПЗ – 2012. Багаторічний активний інструктор із усіх ділянок практичного пластування. Один із головних інструкторів морського пластування, зокрема у вітрильництві, водному мандрівництві, піонірці, картографії, самозарадності.

Член залоги козацької чайки СПАС, зокрема організатор морських пластових походів Чорним морем у Стамбул та вишкільних походів річкою Дніпро. За багаторічне поширення ідеології українського мореплавства нагороджений медаллю 100-річчя прапора Військових морських сил Збройних сил України.

Займався прокладанням гірських маршрутів, був туристичним гідом по Карпатах. Останні кілька років професійно займався будівництвом сучасних човнів різних типів. Активний пластун сеніор, не припиняв працювати з юнацтвом до останніх днів.

У перші дні повномасштабного вторгнення, разом із іншими побратимами з куреня «Чорноморці», зголосився добровольцем до лав Збройних сил України. Відбував службу у 45 артилерійській окремій бригаді. Загинув в боях на південному напрямку, під час звільнення українських земель від російських окупантів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news