logo
28/03
2 ...

Розвідка Британії: росія навряд чи зможе вплинути на хід війни в Україні у найближчі тижні

07-02-2023 10:08564

 Розвідка Британії: росія навряд чи зможе вплинути на хід війни в Україні у найближчі тижні
Фото: slovoidilo.ua

росія намагається відновити великі наступальні операції в Україні з початку січня 2023 року, однак вона навряд чи зможе наростити достатньо сил для суттєвого впливу на результат війни протягом найближчих тижнів.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається, оперативною метою рф, ймовірно, є захоплення решти контрольованих Україною частин Донецької області.

У британській розвідці нагадують, що російським військам вдалося захопити лише кілька сотень метрів території за тиждень. Це свідчить про те, що росії зараз не вистачає боєприпасів і маневрених підрозділів, необхідних для успішного наступу.

Старші командири, ймовірно, розробляють плани, які вимагають від неукомплектованих, недосвідчених підрозділів досягти нереалістичних цілей через політичний і професійний тиск. Російські лідери, ймовірно, продовжуватимуть вимагати масштабних обіцянок.

«Залишається малоймовірним, що росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни, протягом найближчих тижнів», - йдеться у зведенні.

Як писав Leopolis.news, основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news