logo
24/04
2 ...

Чотирьом українським захисникам з Дрогобиччини вручили державні нагороди посмертно

07-02-2023 12:56750

Чотирьом українським захисникам з Дрогобиччини вручили державні нагороди посмертно
Фото: ЛОДА

Нагороди вручили відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського.

Напередодні, 6 лютого, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком вручили державні нагороди родичам загиблих Героїв України у повномасштабній війні, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Відповідно до Указу Президента України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагородили Героїв України: 

  • Романа Пурія. Нагороду вручили дружині захисника, сину та батьку.
  • Олега Стецишина. Нагороду вручив матері захисника.
  • Юрія Лавдира. Нагороду вручив дружині захисника, доньці та сину.
  • Тараса Михаця. Нагороду вручив дружині захисника та його двом донькам.

«Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Дружини чи дітей, яких більше не зможе обійняти найрідніша людина, проте ці найвищі державні нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. І щоб ми щоразу пам'ятали: їхня жертва не є даремною. Їхня відважність та хоробрість залишаються у пам'яті наших дітей. Про них писатимуть книги та розповідатимуть  у школах. А ми ж зробимо все, щоби перемогти у цій війні та наблизити перемогу», — сказав начальник РВА Степан Кулиняк. 

Як писав Leopolis.news, голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк отримав почесний нагрудний знак від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news