logo
28/03
2 ...

Рух російських військ на кордоні з білоруссю відсутній, підготовки до наступу немає – «Гаюн»

07-02-2023 13:10720

Рух російських військ на кордоні з білоруссю відсутній, підготовки до наступу немає – «Гаюн»

Наразі в прикордонних з Україною районах білорусі не спостерігаються активні переміщення російських військових, що може свідчити про відсутність ознак підготовки наступу з цього напрямку.

Про це пише «Беларускі Гаюн», який промоніторив військову активність на території білорусі за 6 лютого.

«Відсутність загалом великих переміщень підрозділів ЗС рф свідчить про їхню концентрацію на полігонах ЗС рб, де вони (найімовірніше) займаються бойовою підготовкою.

А відсутність помітних переміщень ЗС рф у прикордонних з Україною районах рб є непрямим підтвердженням, що найближчим часом наступальна операція проти України з території рб не здійснюватиметься», – йдеться у повідомленні.

За вказаний період авіаційна активність спостерігалася тільки на аеродромі «Мачулищі», куди з росії прилітав військово-транспортний літак Ан-26 ВКС рф.

Залізнична активність не фіксувалася. 

Щодо  переміщення дорогами, то великих колон із технікою ЗС рф (10+ одиниць) не виявлено. Окремі машини і невеликі колони ЗС рф фіксували в Мінську, а також на окремих ділянках траси М5.

Великих колон із технікою ЗС РБ (10+ одиниць) не відзначалося. Фіксували поодинокі машини в Мінську, Колодящах і на трасі Р88.

Крім того, остаточно вирішеним є питання залишення в білорусі більшої частини авіаційної техніки, яка була задіяна з боку росіян у льотно-тактичному навчанні. За вже сформованою для рф «традицією», після чергових «навчань» її війська частково залишаються на території цієї країни.

Тому саме льотне навчання більше варто розглядати як інформаційно-психологічну операцію, а також як привід посилити свою військову присутність у білорусі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news