В Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських військових

https://leopolis.news/post/79686/v-ukrani-za-voenni-zlochyny-zasudjeno-25-rosiyskyh-viyskovyh

07/02/2023

 Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

  Зазначається, що днями Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь в онлайн-діалозі щодо воєнних злочинів та злочинів агресії проти України. Захід організований The European Policy Centre.

За словами Костіна, повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року є продовженням війни, яку рф веде проти України з 2014 року. Події 2014-2022 років є основою першої частини українських позовів у ЄСПЛ та Міжнародному суді ООН. 

«Знищення цивільного населення України – навмисна стратегія рф. Вона включає вбивства, тортури та сексуальне насильство, які вчиняються щодо тих, хто ідентифікує себе як українець, а також депортацію дітей, обстріли критичної інфраструктури та інші воєнні злочини», - зазначив Андрій Костін.

Він наголосив, що наразі 260 російським військовим повідомлено про підозру. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 92 і 25 засуджено. Тривають дискусії щодо формату Спецтрибуналу для керівництва рф.

Генеральний прокурор України наголосив, що всі причетні до злочинів будуть ідентифіковані та притягнені до відповідальності.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news