logo
28/03
2 ...

Обміняти старі лампи на енергоощадні можна уже у всіх міських відділеннях Укрпошти

07-02-2023 18:461292

Обміняти старі лампи на енергоощадні можна уже у всіх міських відділеннях Укрпошти
Фото: Укрпошта

Відтепер обміняти лампи розжарювання на нові LED-лампи можна також у відділеннях Укрпошти в містах та селищах міського типу по всій країні, окрім Дніпропетровської та Донецької областей, які долучаються до програми обміну ламп 9 лютого.

А вже від сьогодні, 7 лютого програма ЄС та Уряду по заміні ламп розжарювання на енергоощадні реалізується додатково ще у понад 1300 міських відділеннях Укрпошти (без урахування майже 900 відділень в обласних центрах, де лампи можна обміняти з 30 січня), повідомляє прес-служба «Укрпошти».

Додатково до 4 млн ламп, які отримали обласні центри, ще близько 6 млн LED-ламп буде розподілено по решті міст та смт. А вже до кінця лютого, завдяки пересувним відділенням Укрпошти, лампи мають надійти й до найменших сіл по всій країні.

Станом на 7 лютого українці обміняли вже 1,4 млн старих ламп на нові. Наразі саме столиця лідирує з обміну ламп. Так кияни обміняли вже понад 244 тис ламп. Далі йдуть Дніпро – 133 тис, Харків – 94 тис, Львів – 97 тис, а також до міст-лідерів приєднались Запоріжжя та Черкащина, в яких на цей момент зафіксовано вже 90 тис. та 92 тис обміняних ламп.

Нагадаємо, з 30 січня українці можуть обміняти 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп. Всеукраїнська програма, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи в домівках українців, ініційована наприкінці 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським та підтримана Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Проєкт стартував в обласних центрах та у великих містах нашої країни - Краматорську, Покровську та Кривому Розі. Масова заміна старих ламп на енергоощадні дозволить знизити споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження на українську енергосистему.

Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та Укрпоштою за підтримки Європейського Союзу. Вона впроваджується як один з інструментів енергоефективності, які дозволяли б вистояти під час енергокризи та забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

Leopolis.news