logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Дана Ярова: «Я б підібрала дуже класну посаду Резнікову – він ідеальний міністр закордонних справ при Міноборони»

09-02-2023 12:383313

Дана Ярова: «Я б підібрала дуже класну посаду Резнікову – він ідеальний міністр закордонних справ при Міноборони»
Фото: Дана Ярова

Відома волонтерка Дана Ярова вважає, що, попри гучні скандали у Міністерстві оборони, Олексія Резнікова наразі не можна забирати з посади.

Про це вона сказала на каналі «Шоубісики» із Богданом Буткевичем.

Коментуючи останні скандали із закупівлями в Міноборони, Дана Ярова сказала: «Я б підібрала дуже класну йому (Олексію Резнікову – ред.) посаду – міністр закордонних справ при Міноборони. Що стосується міжнародної арени – він ідеальний. У цьому питанні у мене до нього немає жодних питань».

«Але Міністерство оборони у нас мало б займатись ще і потребами, які формує Генеральний штаб. По всім частинам Генштаб збирає дані і передає в Міністерство оборони, яке це все закуповує», – наголосила волонтерка.

За її словами, щоб не було якихось спільних інтересів МОУ і Генштабу у законодавстві України чітко прописано, що Міноборони очолює цивільна особа.

Саме тому керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов не може бути міністром оборони.

У будь-якому випадку, на думку Дани Ярової, Олексія Резнікова не можна зараз, в умовах війни, міняти, бо поки нова людина ввійде в курс справ, на фронті бійцям просто не буде чим воювати.

Натомість, щоб якось виправити ситуацію із закупівлями у Міноборони, волонтери переконали Резнікова створити дорадчий орган, учасникам якого мають надати доступ до державної таємниці.

Дана Ярова, яка також планує бути у такому органі, дуже сподівається, що це допоможе частково виправити ситуацію.     

Як повідомляли, з метою запобігання корупції Міністерство оборони України перезавантажить антикорупційне управління і формуватиме механізм громадського контролю.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news