logo
16/04
2 ...

«Бились під «Допоможе ЗСУ!»: На зборах у Туреччині побились українські та російські футболісти

14-02-2023 12:58874

«Бились під «Допоможе ЗСУ!»: На зборах у Туреччині побились українські та російські футболісти
Фото: зі сторінки у Facebook

У турецькому готелі «Royal Seginus» сталася масова бійка між футболістами українського ФК «Минай» та російського «Шинника», які перебувають там на тренувальних зборах.

Про це повідомив футбольний журналіст Роман Бебех у Twitter. 

За його словами, бійку спричинило зауваження росіянину від українців щодо некоректної поведінки по відношенню до персоналу.

«Побутова ситуація призвела до конфлікту. Один з українських футболістів зробив зауваження росіянину, який некоректно поводив себе по відношенню до персоналу готелю. Росіянин був випивший і відверто хамив. Росіянин не став вибачатись і його просто прибив футболіст «Миная».

Потім оркостанець привів одноклубників розбиратись до представників Миная. І ця розмова знову ж призвела до бійки. Перемога Миная! Бійка відбувалась під музику «Допоможе ЗСУ!» Вранці в готелі на обличчя росіян видно сліди вчорашнього бою», – написав Бебех.

«Данило Колесник – нападник «Миная». Саме він заступився за прибиральницю в турецькому готелі, якій хамив росіянин. Футболіст шинника був у неспортивному стані і ще й обригав туалет. Після цього почав поводити себе дуже некрасиво по відношенню до жінки. Колесник за неї вступився!», – додав згодом Бебех.

Натомість російські пропагандистські ЗМІ пишуть, що бійка спалахнула через те, що українські футболісти начебто вимагали від начальника ярославського «Шинника» заспівати гімн України.

Той запропонував українцям вийти на вулицю і «розібратися», проте в конфлікт втрутилися співробітники готелю, і його вдалося погасити.

Очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита на своїй сторінці у Facebook привітав футболістів «Минаю» з «перемогою», чим опосередковано підтвердив факт бійки.

Як повідомляє «Baza», зараз між футболістами та представниками команд досі відбуваються поодинокі сутички. У готелі на постійній основі чергують двоє співробітників поліції та додаткові наряди охорони.

Водночас гендиректор «Шинника» Сергій Кулаков поскаржився, що керівництво готелю поселило разом українців та росіян.

«У клубі не знали, що українська команда проживатиме в готелі. Ми бронювали готель ще в листопаді, у нас була позиція, щоб у готелі не проживали українські футболісти, щоб уникнути конфліктів. На той момент нікого там не було. Чому в готелі з'явилася українська команда питання до готелю», сказав Кулаков.

Також, за даними Бебеха, російські футболісти мають намір з'їхати з цього готелю.

«Гравці «Шинника» терміново зняли екіпірування і збираються евакуйовуватись з готелю, поки Минай тренується! (Це не жарт!)», – написав Берех.

Про те, що футболістів розселять по різних готелях у Туреччині також повідомляють і російські пропагандистські ЗМІ.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news