logo
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
15/03
13/03
11/03
07/03
05/03
01/03
28/02
2 ...

Держекоінспекція виявила у Жовківському лісгоспі стихійне сміттєзвалище

23-02-2023 16:442270

Держекоінспекція виявила у Жовківському лісгоспі стихійне сміттєзвалище

Державна екологічна інспекція у Львівській області під час проведення заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень виявила непоодинокі випадки засмічення твердими побутовими відходами лісосмуг, відпочинкових зон та прилеглих територій, які знаходяться поруч із автодорогами.

Як інформує ДЕІ Львівщини,  під час нещодавнього обстеження території Великомостівської територіальної громади Червоноградського району Львівської області в придорожній відпочинковій зоні ДП «Жовківський лісгосп» неподалік автомобільного шляху Р-15 між м. Великі Мости та с. Боянець виявлено несанкціоновані локальні складування твердих побутових відходів (ТПВ), орієнтовними розмірами 50 кв. м та 25 кв. м.  На час проведення обстеження власників відходів не встановлено.

За цим фактам Інспекція звернулась до Великомостівської міської  ради та Філії «Львівського лісового господарства» ДП «Ліси України» для вжиття заходів реагування та прийняття рішення згідно ст. ст. 12, 21 Закону України «Про відходи».

Інспекція звертає увагу всіх громадян на те, щоб бути свідомими, не смітити, бережно ставитися до природи, не залишати сміття будь-де, не смітити у лісі, лісосмугах, вздовж автомобільних доріг.

Окремо Держекоінспекція наголошує на необхідності дотримання власниками лісів, лісокористувачами, працівниками лісових господарств вимог природоохоронного законодавства, в тому числі вимог Лісового Кодексу України (ст. 74, 86, 105). Зокрема слідкувати за тим, щоб не відбувалось засмічення лісів побутовими і промисловими відходами, здійснювати заходи щодо недопущення розміщення несанкціонованих складувань відходів на територіях лісового фонду, в тому числі на прилеглих територіях до відпочинкових зон, а найголовніше - не бути тими, хто безпосередньо створює такі «смітники» у лісі. Якщо, до прикладу, це відходи, які продукують місця відпочинку у лісі, то мають вживатися заходи по вивезенню таких відходів у спеціально відведені (створені) місця для розміщення відходів, а не просто переміщувати їх вглиб лісу!

У разі фіксування правопорушення та встановлення винних осіб ДЕІ вживатиме  заходи щодо притягнення таких осіб до відповідальності.

Leopolis.news